GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Schoorsteen vegen van binnenuit

Wij vegen uw schoorsteen en andere rookkanalen!

Schoorsteen vegen van binnenuit

Schoorsteen vegen van binnenuit is een optie wanneer er genoeg ruimte beschikbaar is rondom de kachel of open haard. Voor deze methode maakt de schoorsteenveger gebruik van unieke veegstokken en een specifieke borstel.

Een groot voordeel hiervan is de tijdwinst. Het bespaart de veger namelijk de moeite om het dak te betreden met ladders of mogelijke hoogwerkers.

Ook heeft de veger vanuit deze positie een helder overzicht tijdens het reinigingsproces. Als er flinke hoeveelheden vuil of roet vrijkomen, is het mogelijk om onmiddellijk te zuigen, waardoor de omgeving schoon blijft. Na de reinigingsprocedure wordt alles netjes achtergelaten, zodat u direct van uw kachel kunt genieten.

Overweegt u een reiniging van binnenuit? Ons team inspecteert graag uw situatie om de beste aanpak te bepalen. Wij komen graag uw schoorsteen vegen van binnenuit. Neem dan contact op met Schoorsteenveger Boxtel via 0411 201 665.

Waarom schoorsteen van binnenuit schoonmaken?

Er zijn situaties waarin het voor de schoorsteenveger risicovoller is om het dak te betreden. Dit kan het geval zijn bij sterk hellende daken of onvoorspelbare weersituaties.

Naast de veiligheid van de professional is het voor u ook van belang om de schoorsteen regelmatig te laten inspecteren. Creosootophopingen kunnen bijvoorbeeld leiden tot brandgevaar.

Een ander punt van aandacht is een mogelijke verstopping, zoals een vogelnest. Vogels kiezen vaak schoorstenen als beschutte broedplaats. Dit kan risicovol zijn, omdat een geblokkeerd rookkanaal kan resulteren in koolmonoxidevergiftiging.

Schoorsteenvegen vanaf binnenuit is sneller

Hoewel het traditionele schoorsteenvegen vanaf de buitenkant werd uitgevoerd, is het met de huidige technologie haalbaar om dit binnenshuis te doen.

Dit bespaart de veger voorbereidingstijd, aangezien er geen ladders of hoogwerkers nodig zijn. Hierdoor kan het proces direct starten en wellicht sneller voltooid worden, wat financieel voordelig kan zijn.

Is schoorsteenvegen van binnenuit net zo betrouwbaar als vanaf boven?

Een gediplomeerd schoorsteenveger kan de schoorsteen net zo grondig reinigen vanuit de binnenzijde als van buiten. We garanderen dat ons team pas vertrekt als uw schoorsteen naar tevredenheid is gereinigd.

Het hebben van een schone schoorsteen is essentieel, en we streven ernaar dat u na afloop met een gerust hart kunt stoken.

Heeft u interesse in een professionele schoorsteenveger? U kunt Schoorsteenveger Boxtel bereiken op 0411 201 665.

Hoe gaat het schoorsteenvegen van binnenuit in zijn werk?

Het is essentieel dat er genoeg toegang is tot de schoorsteen via de kachel of open haard. Het is immers nodig dat de schoorsteen vanaf de grond bereikbaar is.

Als aan deze voorwaarde is voldaan, maakt de schoorsteenveger gebruik van specifieke veegstokken en borstels. Deze modulaire stokken worden aan elkaar gekoppeld, zodat de gehele schoorsteen bereikt kan worden voor een grondige reiniging.

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Boxtel? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Boxtel.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Boxtel.

Werkwijze Schoorsteenveger Boxtel

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Boxtel via 0411 201 665. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

  • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
  • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
  • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
  • Stook alleen geschikte brandstoffen.
  • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Boxtel op 0411 201 665.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Boxtel via 0411 201 665.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Boxtel via 0411 201 665.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Boxtel

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Boxtel heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Boxtel

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Boxtel

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Boxtel nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Boxtel

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Boxtel mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Boxtel

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button